Na konci sezóny, v Talianskom meste Lanciano, sa cez víkend 16.-17. júna 2018 uskutočnil už šiesty ročník európskeho šampionátu detí, kadetov, juniorov a seniorov Shito Ryu karate federácie. Z nášho mesta sa na súťaž nominovali karatisti z dvoch trenčianskych klubov. Adela Vlasáková, Emma Kubišová, Ema Pápištová a Lucia Mrázová z KK EKONÓM Trenčín, Linda Predanocy a Kristián Kosík z ŠK Real team Trenčín. Súťaž absolvoval aj Branislav Zubričaňák ako pretekár, tréner, rozhodca. Majstrovstiev sa zúčastnili pretekári a pretekárky z desiatych krajín Európy. Okrem Slovákov, karatisti z Talianska, Anglicka, Azerbajdžanu, Bulharska, Moldavska, Rumunska, Ruska, Španielska a Walesu. Naše dievčatá sa v silnej konkurencii nestratili.

Majsterkami Európy sa stali Adela Vlasáková, Lucia Mrázová a Ema Pápištová. Tretie miesto obsadili Branislav Zubričaňák, Emma Kubišová, Linda Predanocy a Kristián Kosík. Karate tím v zložení Adela, Emma a Lucia taktiež obsadil tretie miesto. Najúspešnejšou trenčianskou pretekárkou sa napokon stala Adela Vlasáková s jednou individuálnou zlatou a dvoma bronzovými medailami za súťaž v tímoch Kata a Kumite. Všetkým súťažiacim gratulujeme a do budúceho ročníka želáme veľa športových úspechov.

V poradí krajín skončili Slováci na prvom mieste so ziskom 101 medailí z toho 27 zlatých, 27 strieborných a 47 bronzových medailí pred karatistami Rumunska (24-17-32) a pred Ruskými karatistami (15-16-20).

Poďakovanie za úspešnú sezónu patrí hlavne trénerom Miroslavovi Ďuďákovi (tréner kumite) a Branislavovi Zubričaňákovi (tréner kata).

Trenčianky majsterkami Európy

Michal KUBIŠ, foto Branislav Zubričaňák